Logo
ReceptFörberedelser

Vietnamesiska färsbiffar med nudelsallad

Ingredienser

Biffarna

  • 500 g kycklingfärs (alternativt 1 sats linsfärs)

  • 1 st gul lök (grovriven)

  • 1 msk färsk ingefära (riven)

  • 1 msk soja

  • 2 tsk svartpeppar

Nudelsallad

  • 200 g glasnudlar

  • 150 g vitkål (tunt strimlade)

  • 2 st morötter (hyvlade på längden)

  • 1 bit rättika (ungefär lika mycket som morötterna, hyvlad)

  • 1/2 st purjolök (eller 2-3 st salladslökar, tunt skuren)

Salladsdressing

  • 1 st röd chili

  • 1 st vitlök

  • 1/2 st lime

  • 1 dl vatten

  • 4 msk fisksås

  • 1.5 msk ättiksprit (12%)

Instruktioner

Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Strimla vitkål och purjolök / salladslök, hyvla morot och rättika.

Massera vitkålen rejält i bunken, och blanda sedan i löken, moroten och rättikan.

Blanda alla ingredienser till dressingen, och häll över salladen.

Blanda ingredienserna till biffarna och forma dem till lagom stora biffar. Stek med smör eller olja.