500 g kycklingfärs (alternativt 1 sats linsfärs)
1 st gul lök (grovriven)
1 msk färsk ingefära (riven)
1 msk soja
2 tsk svartpeppar
200 g glasnudlar
150 g vitkål (tunt strimlade)
2 st morötter (hyvlade på längden)
1 bit rättika (ungefär lika mycket som morötterna, hyvlad)
1/2 st purjolök (eller 2-3 st salladslökar, tunt skuren)
1 st röd chili
1 st vitlök
1/2 st lime
1 dl vatten
4 msk fisksås
1.5 msk ättiksprit (12%)
Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Strimla vitkål och purjolök / salladslök, hyvla morot och rättika.
Massera vitkålen rejält i bunken, och blanda sedan i löken, moroten och rättikan.
Blanda alla ingredienser till dressingen, och häll över salladen.
Blanda ingredienserna till biffarna och forma dem till lagom stora biffar. Stek med smör eller olja.