Logo
ReceptFörberedelser

Three layer chocolate cake

Ingredienser

Bottenlager

  • 60 g kakaosmör

  • 150 g hasselnötter

  • 3 msk kakao

  • 1 1/2 msk honung

Mellanlager

  • 300 g valnötter

  • 150 g fikon

  • 150 g dadlar

  • 5 msk kakao

  • 1 1/2 tsk vaniljpulver

Frosting

  • 200 g kokosolja

  • 120 g kakao

  • 2 tsk mörk agavesirap

Topping

  • 2 msk bipollen

Instruktioner

Börja med att blötlägga fikonen för att det ska gå enklare att mixa ihop mellanlagret senare.

(Här kan man eventuellt leka med att blötlägga fikonen i rom för annan karaktär på kakan.)

Mixa hasselnötterna, smält kakaosmöret i vattenbad, och blanda ihop med resten av ingredienserna till bottenlagret.

Lägg bakplåtspapper i botten av en rund kakform med löstagbar kant, tryck sedan ut bottenlagrat i botten av formen.

Kärna ur dadlarna, mixa valnötterna till ett mjöl för sig, och mixa sedan ihop alla mellanlager-ingredienser.

Lägg i mellanlagret ovanpå bottenlagret i formen och ställ in i kylen i tre timmar.

Rör ihop ingredienserna till frostingen, och låt stå i kylen i ca 20 minuter.

Tag sedan bort kanten på kakformen och frosta kakan, avsluta med att strö bipollen på toppen.