60 g kakaosmör
150 g hasselnötter
3 msk kakao
1 1/2 msk honung
300 g valnötter
150 g fikon
150 g dadlar
5 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljpulver
200 g kokosolja
120 g kakao
2 tsk mörk agavesirap
2 msk bipollen
Börja med att blötlägga fikonen för att det ska gå enklare att mixa ihop mellanlagret senare.
(Här kan man eventuellt leka med att blötlägga fikonen i rom för annan karaktär på kakan.)
Mixa hasselnötterna, smält kakaosmöret i vattenbad, och blanda ihop med resten av ingredienserna till bottenlagret.
Lägg bakplåtspapper i botten av en rund kakform med löstagbar kant, tryck sedan ut bottenlagrat i botten av formen.
Kärna ur dadlarna, mixa valnötterna till ett mjöl för sig, och mixa sedan ihop alla mellanlager-ingredienser.
Lägg i mellanlagret ovanpå bottenlagret i formen och ställ in i kylen i tre timmar.
Rör ihop ingredienserna till frostingen, och låt stå i kylen i ca 20 minuter.
Tag sedan bort kanten på kakformen och frosta kakan, avsluta med att strö bipollen på toppen.