4 st vitlöksklyftor
2 handfull körsbärstomater
1 handfull svarta oliver
2 st röda chili
3 st anjovisfiléer
parmesanost
olivolja
färsk basilika
pasta
Koka upp pastavatten.
Hacka vitlöken tunt, hacka även oliverna och chilin, dela sedan tomaterna på hälften och plocka av och reva basilikan.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Fräs vitlöken och chilin i olivolja i en stekpanna på medelvärme tills de mjuknat lite. Lägg sedan i anjovisen och oliverna, och rör ihop tills anjovisen smält (1-2 minuter).
Tillsätt körsbärstomaterna och en bra skvätt av pastavattnet (ca 1 - 1 1/2 dl). Puttra tills tomaterna är mjuka och börjar koka ner.
Tillsätt basilikan till såsen. Häll sedan av pastan, men spara lite pastavatten, tillsätt pastan i stekpannan och blanda med såsen, späd eventuellt med lite mer pastavatten.
Smaka av och salta och peppra enbart vid behov (anjovisen brukar vara sälta nog).
Servera med färskt riven parmesan.