Logo
ReceptFörberedelser

Pulled Shawarma

Bör tillagas antingen på kvällen så den tillagas över natten, eller på morgonen så den kan avnjutas till middag.

Ingredienser

  • ca 1 1/2 kg högrev

  • 1 st gul lök

  • olivolja

Marinad

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 1/2 dl ketchup

  • 1/2 dl olivolja

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 4 msk vitvinsvinäger

  • 1 st pressad citron

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 1/2 msk shawarmakrydda

     

Instruktioner

Rör ihop marinaden.

Lägg köttet i en gjutjärnsgryta (eller lergryta).

Häll marinaden över köttet, skiva löken och lägg över köttet och marinaden.

Ringla olivolja över alltihop.

Sätt ugnen på 100˚C, ställ in grytan och glöm bort den i 8 timmar.

(Det går även att sätta ugnen på 150˚C för att bli färdig på 4 timmar.)

Förslag på tillbehör

  • Tillsammans med ris och bönor

  • Tortilla

  • Guacamole

  • Salsa

  • Sallad

Gott som tacos (ersättare till tacoköttfärsen).