Bör tillagas antingen på kvällen så den tillagas över natten, eller på morgonen så den kan avnjutas till middag.
ca 1 1/2 kg högrev
1 st gul lök
olivolja
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl ketchup
1/2 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 st pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 1/2 msk shawarmakrydda
Rör ihop marinaden.
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta (eller lergryta).
Häll marinaden över köttet, skiva löken och lägg över köttet och marinaden.
Ringla olivolja över alltihop.
Sätt ugnen på 100˚C, ställ in grytan och glöm bort den i 8 timmar.
(Det går även att sätta ugnen på 150˚C för att bli färdig på 4 timmar.)
Tillsammans med ris och bönor
Tortilla
Salsa
Sallad
Gott som tacos (ersättare till tacoköttfärsen).