Fläskkarré i bit (ca 1,3 - 1,5 kg där i krokarna)
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st buljongtärning (Umamibuljong blir gôtt ânna)
En medelstor näve Pimentos de padron
Rödvin (Kan uteslutas, på egen risk...)
Salt och peppar
Sätt ugnen på 125˚C.
Hacka löken grovt, och skala vitlöken.
Dela pimentos de padron på hälften och ta bort stjälk och kärnor.
Gnid in fläsket generöst med salt runt om, bryn den sedan runt om i en gjutjärnsgryta. Lägg sedan i löken, häll på rödvin tills det svider, fyll sedan på med vatten (helst så det täcker, men annars så högt det går). I med buljongtärningen, vitlöksklyftorna och pepparn. (Om vätskan inte täcker får man vända på köttet en gång i timmen.)
Hysta in grytan i mitten av ugnen och glöm bort den i 5-6 timmar (Om du inte måste vända köttet varje timme det vill säga...).
Mango och Gurksallad (en halv sats räcker)
Riven pepparrot
Creme fraiche
Tortillabröd
Tacochips
Sallad
Tomat
Riven ost
Jalapeños