4 st ägg
3 msk agavesirap
70 g kokosolja
1/2 dl vatten
60 g kokosmjöl
30 g arrowroot
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
1/4 tsk malen muskotnöt
1 tsk vaniljpulver (eller vanlijsocker)
90 g riven morot
1/2 st banan (strax under 1 dl mosad)
35 g valnötter
100 g smör (rumstempererat)
200 g färskost
2 dl siktat florsocker
rivet skal från ekologisk lime eller citron (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 175˚C.
Blanda ihop de torra ingredienserna:
kokosmjöl
arrowroot
bakpulver
salt
kanel
malen muskotnöt
vaniljpulver (eller vaniljsocker)
Mosa banan och hacka nötterna.
Vispa ägg fluffiga i en bunke, blanda i agavesirap, kokosolja, och vatten.
Blanda i de torra ingredienserna.
Blanda i banan, riven morot och de hackade nötterna.
Häll smeten i en brödform och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Man ska sticka i den utan att det fastnar någon smet på stickan.
Låt svalna i brödformen ca 10 minuter, vänd därefter upp kakan på ett galler och låt svalna ytterligare.
Vispa under tiden ihop glasyren:
Vispa smöret tills det är riktigt krämigt, tillsätt färskosten och vispa lite till.
Sikta över florsockret och rör ihop. Smaksätt gärna med lite lime eller citronskal.