Logo
ReceptFörberedelser

Morotskaka

Ingredienser

Kakan

  • 4 st ägg

  • 3 msk agavesirap

  • 70 g kokosolja

  • 1/2 dl vatten

  • 60 g kokosmjöl

  • 30 g arrowroot

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 1/4 tsk salt

  • 1 tsk kanel

  • 1/4 tsk malen muskotnöt

  • 1 tsk vaniljpulver (eller vanlijsocker)

  • 90 g riven morot

  • 1/2 st banan (strax under 1 dl mosad)

  • 35 g valnötter

Glasyr

  • 100 g smör (rumstempererat)

  • 200 g färskost

  • 2 dl siktat florsocker

  • rivet skal från ekologisk lime eller citron (kan uteslutas)

Instruktioner

Sätt ugnen på 175˚C.

Blanda ihop de torra ingredienserna:

  • kokosmjöl

  • arrowroot

  • bakpulver

  • salt

  • kanel

  • malen muskotnöt

  • vaniljpulver (eller vaniljsocker)

Mosa banan och hacka nötterna.

Vispa ägg fluffiga i en bunke, blanda i agavesirap, kokosolja, och vatten.

Blanda i de torra ingredienserna.

Blanda i banan, riven morot och de hackade nötterna.

Häll smeten i en brödform och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Man ska sticka i den utan att det fastnar någon smet på stickan.

Låt svalna i brödformen ca 10 minuter, vänd därefter upp kakan på ett galler och låt svalna ytterligare.

Vispa under tiden ihop glasyren:

Vispa smöret tills det är riktigt krämigt, tillsätt färskosten och vispa lite till.

Sikta över florsockret och rör ihop. Smaksätt gärna med lite lime eller citronskal.