Logo
ReceptFörberedelser

Laxpaj

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg

  • 150 g kallrökt lax

  • 2-3 dl grädde

  • 2 st ägg

  • 150 g riven ost

  • 1 pkt fetaost (ca 150 g)

  • 6-8 st sparris (fryst eller färsk)

  • dill (en stor knippe)

  • vitpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 175˚C.

Gör pajdegen enligt angivelserna.

Slå upp äggen i en bunke och vispa tills det blir fluffigt. Häll i grädden, men var försiktig med vispandet så det inte blir vispad grädde.

Skär lax, fetaost, och sparris i mindre bitar, och blanda ner i bunken, tillsammans med dill, vitpeppar, och den rivna osten.

Salta inte äggstanningen, ingredienserna ger sälta nog.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills den fått fin färg och ser färdig ut.