Logo
ReceptFörberedelser

Kladdkaka

Ingredienser

Bas

  • 10 st dadlar

  • 1 dl kokos

Torra ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl

  • 5 msk kakao

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 nypa havssalt

Blöta ingredienser

  • 1/2 dl kokosolja

  • 3 st ägg

Extra-ingredienser

  • Mörk choklad

  • Nötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 175˚C, och smörj formen med kokosolja (gärna en form med löstagbar kant).

Mixa dadlar med kokosflingorna.

Tillsätt de torra ingredienserna och mixa.

Smält kokosolja och mixa smeten slät.

Blanda(/mixa) i äggen.

Häll smeten i formen.

Hacka chokladen och nötterna (pekannötter är extra gott till detta recept), tryck i nötterna och strö chokladen över smeten.

Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.