3 st jalapeños
1 pkt bacon (ca 140 g)
150 g färskost
1 kg högrevsfärs (alt. nötfärs)
2 st vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/4 tsk paprikapulver
Dela jalapeños i halvor, på längden. Grilla på medelvärme 3-5 minuter, vänd på dem under tiden.
Skiva bacon i mindre bitar och fräs i stekpanna tills det fått fin färg.
Det går även bra att finhacka jalapeñon och fräsa i stekpannan tillsammans med baconet.
När jalapeñon har svalnat, (om grillad: finhacka och), blanda ihop med bacon och färskosten.
Blanda ihop hamburgarna och forma till 8 biffar.
Lägg jalapeño-röran i mitten av fyra av biffarna, förslut sedan med kvarvarande biffar så det blir fyra sycken hamburgare.
Grilla eller stek sedan hamburgarna till smak och tycke, avsluta grill/stekning med en skiva ost på hamburgarna.