4 st lammhjärtan
ca 500 g tomater
2 st gula lökar
2 dl crème fraiche
ca 1 dl grädde
2 msk soja
2-3 msk tomatpuré
smör
salt och peppar
Skär lammhjärtat i mindre bitar och ställ åt sidan.
Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i smör på svag värme i en gryta (gärna gjutjärn).
Salta och peppra löken när den börjar bli varm.
Medan löken fräser, hacka tomaten.
När löken är färdig, häll av den i en skål och ställ åt sidan.
Lägg sedan i en rejäl klick med smör, och bryn lammhjärtat, salta och peppra när det har fått färg runtom.
Häll sedan i tomaterna och låt det koka ihop.
När det inte längre är vattnigt, tillsätt löken igen, häll i soja, crème fraiche och grädde.
Låt puttra ca 15-20 minuter på svag värme, och servera sedan med ris.
(Även gott med saltgurka som tillbehör!)