Logo
ReceptFörberedelser

Havets Wallenbergare

Ingredienser

  • 400 g färsk torsk (Går inte med fryst)

  • 1 1/2 dl grädde

  • 1 st ägg

  • 1/2 kruka persilja

  • 1 1/2 msk pressad citron

  • 1 tsk salt

  • 3 krm svartpeppar

  • smör

  • pumpakärnor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175˚C.

Lägg fisken, grädden, ägget, persiljan, citronen, salt, och peppar i en matberedare och mixa tills det blir en jämn och formbar smet.

Mixa pumpakärnor till ett grovkorning mjöl (istället för ströbröd).

Forma fyra stycken biffar av smeten, och vänd i pumpamixen.

Stek biffarna på båda sidor i smör, på medelvärme, lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och grädda vidare i ca 20 minuter.

Tillbehör

  • Gröna ärtor

  • Potatismos