Logo
ReceptFörberedelser

Farmors köttbullar

Ingredienser

  • 500 g blandfärs

  • 3/4 dl havregryn

  • 1 1/2 dl grädde

  • 1 tsk salt

  • 2 krm peppar

  • 2 msk stekt gul lök

Instruktioner

Blanda allt i en bunke, och se till att provstek lite för att se så salt och pepparmängderna blir bra. Rulla sedan köttbullarna och antingen stek, eller laga dem i ugnen.

För tillagning i ugn (väldigt smidigt) sätt ugnen på 250˚C och placera köttbullarna i en långpanna.

Sätt först långpannan nederst i ugnen i 9 minuter.

Tag sedan ut plåten, vänd på den och sätt in den igen i mitten av ugnen i 5 minuter.

Tag återigen ut plåten, skaka/vänd runt köttbullarna lite och sätt sedan in dem i mitten av ugnen igen i 9 minuter till.

Sedan är de klara.