Logo
ReceptFörberedelser

Dadelkaka

Ingredienser

Torra

  • 1/2 dl sesamfrön

  • 1 dl kokosnötsmjöl

  • 1 msk bakpulver

  • 1 msk fiberhusk

  • 1 tsk vaniljpulver

  • ca 1/2 tsk salt

Blöta

  • 4 st ägg

  • 2 dl kokta bönor

  • 2 dl cashewnötter

  • 1 dl grädde

Smaksättning

  • 20 st dadlar (medelstora)

  • 100g smör

  • ca 1 dl vatten

Instruktioner

Sätt ugnen på 175˚C.

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

Mixa ägg, nötter, och bönor till en slät smet.

Kärna ur dadlarna och lägg i en kastrull med ungefär 1 dl vatten och låt koka upp försiktigt under omrörning med en gaffel. Tärna sedan upp smöret och lägg i lite i taget under omrörning tills det blir en karamellfärgad kräm.

Blanda ihop den mixade smeten, grädde tillsammans med de torra ingredienserna. Och vänd sist ned dadelkrämen.

Häll i smeten i en form, och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, kakan ska kännas fast när man trycker lite försiktigt på den med handen.