1/2 dl sesamfrön
1 dl kokosnötsmjöl
1 msk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
ca 1/2 tsk salt
4 st ägg
2 dl kokta bönor
2 dl cashewnötter
1 dl grädde
20 st dadlar (medelstora)
100g smör
ca 1 dl vatten
Sätt ugnen på 175˚C.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Mixa ägg, nötter, och bönor till en slät smet.
Kärna ur dadlarna och lägg i en kastrull med ungefär 1 dl vatten och låt koka upp försiktigt under omrörning med en gaffel. Tärna sedan upp smöret och lägg i lite i taget under omrörning tills det blir en karamellfärgad kräm.
Blanda ihop den mixade smeten, grädde tillsammans med de torra ingredienserna. Och vänd sist ned dadelkrämen.
Häll i smeten i en form, och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, kakan ska kännas fast när man trycker lite försiktigt på den med handen.