1 st morot
1 st stjälkselleri
1 st gul lök
1 kg blandfärs
75 g pancetta, eller bacon
1/2 msk svartpeppar
1/4 tsk mald spiskummin
1/4 msk torkad basilika
1/4 msk torkad oregano
2 st klyftor vitlök
salt
1/2 dl tomatpuré (1 lvl up, gör puré på soltorkade tomater)
1/4 dl soja
2 dl rött vin
1 st burk hela/krossade/passerade tomater
1/2 l kycklingbuljong
1-2 st lagerblad
Fräs lök, morot, och stjälkselleri i smör tills mjukt, sätt sedan åt sidan.
Stek sedan färsen tillsammans med pancetta/bacon och kryddorna i omgångar och lägg åt sidan.
Stek tomatpurén och tillsätt sojan och rödvinet och koka ur smakerna från köttfärssteket. Reducera till en smet.
Blanda ihop smeten med köttet och grönsakerna.
Häll sedan i tomaterna, buljongen, lagerbladen och låt koka så länge som möjligt, gärna 3-5 timmar, men går att äta innan också.